EsSelamünaleyküm değerli kevserdenizi Ailemiz Her Ramazan olduğu Gibi bu yılda Ramazan Hatmimiz başlamıştır .
RAMAZAN AYINDA HATİM İNDİRMENİN SEVABIAllah dostları bu aya özel ihtimam gösterirler; bu ayda Kur’ân-ı Kerîm okumaya ve anlamaya çok daha fazla zaman ayırırlarmış. Büyük âlimlerden İmam Şâfiî Hazretleri Ramazan-ı Şerif’te namaz hârici onlarca hatim yaparmış… Kezâ Ebû Hanîfe Hazretleri’nin de böyle yaptığı rivayet edilmiş… Peki, bizim kaç hatm-i şerif hedefimiz var bu yıl?Bir faaliyete katılacaksak eğer, mukabeleler en güzel faaliyetimizdir bizim… Ramazan ayına özel hatimler yapmak için camilerde erkekler, dost meclislerinde hanımlar bir araya gelerek düzenli bir şekilde hatimler indirebilirler. Peygamber Efendimizin şu hadîs-i şerîfi bu programlar için ne güzel bir müjdedir:Ebû Hüreyre’den (ra) rivayet edildiğine göre, Rasûlullah öyle buyurmuştur:“Bir cemaat Allâh’ın evlerinden bir evde toplanır, Allâh’ın Kitâbını okur ve aralarında müzakere ederlerse, üzerlerine sekînet iner, (gönül huzuruna kavuşurlar). Onları rahmet kaplar ve melekler etraflarını kuşatır. Allah Teâlâ da o kimseleri kendi nezdinde bulunanların arasında anar.” (Müslim, Zikr 38)Bu Ramazan ayını bizler de kendimize bir vesîle kılalım da, Kitabımıza yeniden kavuşalım. Hânelerimizi Kur’ân ziyafetleriyle zenginleştirelim. Gönlümüze, hânemize ve şehrimize sekînet-i ilâhiyye yağsın. Melekler, civarımızda dolaşsın. Cenâb-ı Hak, tevfîkini refîk eylesin, bizleri affederek rızâsına erdirdiği kulları arasına dâhil eylesin.Bu vesile ile RAMAZAN AYINDA HATİM PROGRAMI BAŞLATIYORUZ .Mümkün oldukça cüz alalım. Rabbim şimdiden cüz alıp okumayı ve okuduklarımızla amel etmeyi nasip etsin.
En Kalbi Muhabbetle ...
Bismillahirrahmanirrahim
1.cüz -SiLa
2.cüz -SiLa
3.cüz -SiLa
4.cüz -Yusuf Çağlar
5.cüz Hicran
6.cüz Özlem
7.cüz
8.cüz
9.cüz
10.cüz